Zanimljivosti

Uobičajeno je da naši gosti obzirom na vrlo povoljnu prostornu lociranost Male Dube, svoj boravak iskoriste i kako bi posjetili obližnja znamenita odredišta, organizirajući si izlete prema svojim zamislima i željama.

Sv. Jure – nacionalni park

Nacionalni park Sv. Jure nalazi se na najvišem vrhu Biokova (1762m) gdje se nalazi i istoimena kapelica u kojoj se jednom godišnje svake zadnje subote u srpnju održavaju hodočašća. Do samog vrha kao prirodne atrakcije moguće je dođi i osobnim automobilom što je prednost za posjetitelje koji nisu u dovoljnoj fizičkoj kondiciji za uspinjanje. Boravak na samom vrhu neponovljiv je doživljaj. Pogled koji dopire s vrha ne samo da obuhvaća Makarsku rivijeru i srednjodalmatinske otoke, već za vedrih dana seže i do vrhova talijanskih Apenina.

vrh

Međugorje

Za vjernike koji žele pronaći mir i vjeru, svakako je prilika da posjete Međugorje, jedno od najvećih svjetskih molitvenih središta koje je od Male Dube udaljeno 50 km. Prilika je to da se istinski osjete i dožive Gospine poruke a to su MIR, VJERA, OBRAĆENJE, MOLITVA I POST.

vrh

Dubrovnik

Tijekom boravka u Maloj Dubi, jedinstvena je prilika da posjetite Dubrovnik do kojeg vas dijeli samo 120 km, autentičnu riznicu kulturno povijesnih spomenika. Kao jedan od najpoznatijih kulturno-gospodarskih središta na Mediteranu, Dubrovnik je i grad muzeja i galerija ali i grad čuvenog ljetnog festivala s vrhunskim dostignućima glazbeno scenskog stvaralaštva. Dubrovnik je sinonim za vrhunski doživljaj i uzbuđenje, stoga si priuštite jednodnevni izlet a dojmove podijelite s nama po povratku u Apartmane Boban. Jer reći sto puta, ništa je u usporedbi sa jednom vidjeti.

vrh

Imotsko Modro i Crveno jezero

Za jedinstven doživljaj ljepote krškog reljefnog fenomena, posjetite Crveno i Modro jezero. Jezera se nalaze u neposrednoj blizini Imotskog a naziv su dobila upravo po boji površine vode koja se reflektira u skladu s konfiguracijskim rješenjima terena. Kad je riječ o ovim jezerima, priroda je zaista bila više nego izdašna u svojim varijacijama, stoga je ova lokacija iznimno zanimljiva za posjetiti.

vrh

Baćinska jezera

Pravi ugođaj za ljubitelje prirode i za sportske ribolovce. Jezera su slatkovodna, sastoje se od nekoliko jezera u nizu, 7 km udaljena su od Ploča. Oko jezera se protežu livade i gordi jablani koji se ogledaju u bistrim jezerskim očima. Krajolik je karakterističan i po bujnoj vodenoj vegetaciji i malim plažama koje pozivaju na potpuno rasterećenje i užitak u predanom sjedinjenju s darežljivom prirodom. Baćinska jezera od Male Dube udaljena su oko 20-ak km.

vrh

Hvar

Teško da ćete se zadovoljiti samo uživajući pri pogledu na najduži i najsunčaniji hrvatski otok Hvar. Ukrcajte se na kratku plovidbu brodom do otoka. Nesumnjivo je da ćete znati uživati, jer nećete imati izbora.

vrh

Mostar

Posjetite jedan od najljepših gradova u Bosni i Hercegovini, Mostar, grad koji je svoje ime dobio po čuvarima mostova (mostarima) na obalama rijeke Neretve. Jedan od autentičnih spomenika kulturne baštine je poznati Stari most koji se nalazi pod UNESCO-vom zaštitom. To je ujedno i simbol grada koji svojom postojanošću odolijeva prolaznosti usprkos svim nepogodama koje su ga snalazile kroz povijest. Od Male Dube do Mostara, dijeli Vas 70 km.

vrh

Pelješac

Poluotok Pelješac po mnogo je čemu osebujan. Unatoč komercijalnom i urbanom razvoju prirodne ljepote odolijevaju u svoj svojoj prepoznatljivoj izražajnosti. Originalnost poluotoka Pelješca na prvi se pogled prepoznaje po vinorodnim pelješkim vinogradima čiji otežali grozdovi nalaze svoj smiraj u buteljama čuvenog crnog vina kakvo je samo svojstveno ovom području i na tragu tradicije kakvu su njegovali stari Rimljani. Otud dolazi i rješenje enigme zašto su crna vina poput Dingača ili Postupa takvog jedinstvenog okusa, mirisa, boje i bukea? U svakoj kapljici vina koje se podiže u kristalnim čašama u najsvečanijim i najintimnijim prigodama, ogleda se pelješko sunce, sol koja život znači i škrta pelješka zemlja koja uz mukotrpan rad vrijednih vinogradara uzvraća obiljem, cijenjenim i prepoznatljivim u svijetu. Prepustite se južnjačkoj gostoljubivosti i čaši jedinstvenog, čuvenog vina s Pelješca. Jer u ovom je vinu zaista istina!

vrh

Ston

Smješten na uskoj prevlaci koja spaja Pelješac s kopnom, Ston je uz uobičajenu turističku ponudu posebno značajan po izobilju morskih plodova koji su dani čovjeku da ih ubire iz mora i da ih hedonistički kuša uživajući u slasnim okusima školjaka, rakova i ostalih morskih specijaliteta. Ovdje se priroda tako izdašno stavila čovjeku na raspolaganje noseći mu na pladnju svoje blagodati zbog kojih osjetilo okusa nikada ne ostaje ravnodušno. Navratite u Ston i uživajte u prazniku okusa morskih plodova. Vi to zaslužujete!

vrh

Makarska rivijera

Makarska rivijera se opravdano smatra najljepšim dijelom jadranske obale. Ne čudi stoga da je i samo ime dobila asocirajući na mondenu francusku Azurnu obalu. Argumente za takav status ljepotice jednostavno je pronaći. Ono što se čini puno težim je nabrajati sve atribute s kojima je odlikovana ova primorska krasotica dugačka stotinjak kilometara a da se pri tome neki od njih jednostavno ne previdi. Makarska rivijera je jednostavno realiziran božanski naum da zemaljskom predjelu dodijeli viziju rajske raskoši, ona obvezuje da se o njoj govori u superlativima. Na njoj se kao na skupocjenoj, pomno izrađenoj unikatnoj nisci bisera nalazi grad Makarska u blještavilu dostojnog takve pozicije; danju zbog kaleidoskopskog kolorita boja sačinjenih od sunca, plavetnila, zelenila i mora, a noću uslijed iluminacijskog efekta svjetala pozornice na kojoj nastupa i živi ovaj grad. Domino efekt nastavlja se nezaustavljivo po cijeloj nisci Makarske rivijere na kojoj su nanizane redom slikovite i živopisne turističke destinacije u skladnim kombinacijama ruralne i urbane arhitekture, u harmoniji povijesti i sadašnjosti satkanoj kroz tradiciju, s vizionarskim pogledom u budućnost: Tučepi, Podgora, Živogošće, Igrane, Brela, Baška voda, Drvenik..., nad kojima brižno i zaštitnički bdije planina Biokovo, superiorno se uzvisujući iznad mora s vječnim sanjarskim pogledom na otoke u daljini. A na samo 20 km udaljenosti od Makarske čekamo Vas u oazi ljepote, Maloj Dubi s velikim prirodnim potencijalom, koja će Vam pružiti utočište ali i izazove za sve vaše turističke prohtjeve. S ponosom Vas očekujemo. Ali i sa odgovornošću.

vrh